Qendrat e Shëndetit të Gruas shpëton jetëra të nënave dhe sapolindurve

27.01.2020 - 09:40

Duke ju falimnderuar projektit KOSANA përmes sesioneve të këshillimeve në Qendrat e Shëndetit të Gruas, nëna Arlinda Poniku ishte në gjendje të përgatitej më mire fizikisht dhe emocionalisht për procesin e lindjës dhe të qenurit nënë. Suhejla foshnja kishte lindur në javën 33 me peshë 1800gr. Sot, foshnja Suhejla peshon 10 kg dhe është një vjeçare . Duke iu falimnderuar mësimeve në Qendrat e Shëndetit të Gruas nëna Arlinda u përgatit më mire për lindje , u njoftua parpakisht me stafin mjekësorë dhe procesin e lindjes në mënyrë që procesi I linjdes të jetë më efektiv dhe bashkëpunues dhe nëna Arlinda poashtu u njoftua me teknikat e gjidhënies dhe kujdesin e posalindurës.